Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin Açıklaması

WTTC ( World Travel & Tourism Council ) Dunya Turizmi iyileşme Yolunda
World Travel & Tourism Council

World Travel & Tourism Council (WTTC) Oxford Economics ile iş birliği yaptığı Ekonomik Eğilimler Raporu yayınlandı. Çok sayıda ülkenin geçtiğimiz turizm sezonlarına oranla 2021 yılındaki konumlarının ortaya koyulduğu raporda, son iki yılın global zorluklarına rağmen turizm ve seyahat sektörlerinin iyileşme yolunda olduğunu göstermekte. Rapor sonuçlarına göre ABD, yurt içi seyahati artırarak uzun seyahat kısıtlamalarına rağmen dünyanın en büyük seyahat ve turizm pazarı konumunu korumakta. Listede Çin ikinci, Almanya ise üçüncü sırada yerini almış durumda. 2019’da beşinci sırada olan İngiltere, küresel sıralamada en yüksek düşüşü yaşayan ülke olarak dokuzuncu sıraya geriledi. İngiltere yalnızca 157 milyar doların biraz üzerinde bir katkı sağlayabildi.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin verilerine göre, Seyahat ve Turizm sektörünün Gayri Safi Yurt İçi Hasılaya katkısı açısından ABD Seyahat ve Turizm sektörünün ülke ekonomisine katkısı 2019 yılında 700 milyar dolar azalarak geçen yıl 1,3 trilyon ABD dolarının hemen altına düşmesine rağmen birinciliğini koruyor. Çin’in 814 milyar ABD doları ile ikinciliğini koruduğu raporda, Almanya’nın ise 251 milyar dolar ile dünyanın en büyük üçüncü Seyahat ve Turizm sektörü olarak devam ettiği görülüyor.

Pandemi gibi zorlu bir sürece ragmen seyahat ve turizm sektörlerinin başarılı bir direnç gösterdiğini belirten WTTC(World Travel & Tourism Council) Başkanı ve CEO’su Julia Simpson, “Önümüzdeki 10 yıl içinde Seyahat ve Turizm büyümesi küresel ekonomiyi geride bırakacak” dedi. WTTC’nin tahminlerine göre, dünya çapında iş seyahatinin bu yıl %41’den fazla büyüme göstermesinin beklenildiği belirtildi. Önümüzdeki 10 yıl için iş seyahatlerinin yıllık ortalama %5,5 oranında büyüyebileceğini ve Asya-Pasifik bölgesinde daha hızlı geri dönebileceğini tahmin ediyor. WTTC, 2032 yılına kadar Çin’in ABD’yi geçerek dünyanın en büyük Seyahat ve Turizm pazarı olabileceğini tahmin ediyor. Araştırma, Çin’in seyahat ve turizm sektörünün GSYİH’ye katkısının 2032 yılına kadar 3,9 trilyon ABD Dolarına ulaşabileceğini ve bu da onu dünyanın en güçlü Seyahat ve Turizm pazarı haline getirebileceğini ve Hindistan’ın Almanya’yı 457 milyar ABD Doları değerindeki tahmini değerle üçüncü sıraya taşıyabileceğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir